Wybierz kontynent

Warsztaty kulinarne z Michałem Fabiszewskim

Fot. Ambasady GOV

W menu znalazły się:

Tatar z łososia

Barszcz grzybowy z pieczonych warzyw

Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi

Makowiec z bakaliami i lukrem królewskim

Największym wyzwaniem dla uczestników okazało się lepienie pierogów, a dla naszego szefa kuchni to, jak dostosować polskie receptury do dostępnych lokalnych składników. Pana Michała nie zraził jednak ani brak zakwasu z buraków czy świeżych śledzi, ani tym bardziej ukiszona w całości główka kapusty. Ostatecznie udało się wyczarować prawdziwe wigilijne specjały!

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział i niezapomniane doświadczenie kulinarne!

 

Ambasady GOV Redaktor

© PowiemPolsce.pl

Miejsca Polaków na świecie

Miejsca Polaków na świecie

Zapisz się do newslettera

Jesteś tutaj