Wybierz kontynent

Polskie warsztaty kulinarne na krańcu świata

Fot. Ambasady GOV

W programie znalazły się warsztaty kulinarne oraz prezentacja książki kucharskiej autorstwa Marii Zeman – „Mes a mes sabor polonés – Smak na opak”, wydanej przez Ambasadę RP w Buenos Aires.

Warsztaty, prowadzone przez autorkę, stanowiły doskonałą okazję do nauki przygotowania tradycyjnych polskich potraw. Zajęcia miały na celu połączenie kulinarnej tradycji z językiem i kulturą Polski, oferując uczestnikom wyjątkowe doświadczenie.

Drugą część wydarzenia stanowiła prezentacja książki, podczas której Maria Zeman opowiedziała o polskich tradycjach kulinarnych, ich wpływie na lokalną kulturę oraz omówiła wybrane przepisy zawarte w książce. Uczestnicy spotkania otrzymali egzemplarze książki z dedykacją autorki.

Wydarzenie miało charakter otwarty i odbyło się w gronie członków Polonii oraz jej przyjaciół. W wydarzeniu wzięli udział m.in. nowo wybrany prezes Stowarzyszenia „Dom Polski w Comodoro Rivadavia” Martin Mansilla oraz wiele innych znaczących dla lokalnej Polonii osobistości. Ambasada RP w Buenos Aires była reprezentowana przez wicekonsula Konrada Ojedę.

Ambasady GOV Redaktor

© PowiemPolsce.pl

Miejsca Polaków na świecie

Miejsca Polaków na świecie

Zapisz się do newslettera

Jesteś tutaj